fbpx

2022 Yılı Fuarlarımız

Ülkemiz her geçen yıl büyüyen ve gelişen büyük bir ülke olma yolunda hızla ilerlemektedir. Diğer bütün alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da önemli atılımlar yapan devletimiz, çeşitli kurum ve kuruluşlarla yürüttüğü iş birlikleri ile eğitim alanında çok büyük hizmetlere imza atmaktadır. Bu çalışmalarla geliştirilen politikalar çerçevesinde 2013 yılında yaklaşık 50 bin olan uluslararası öğrenci sayısı bugün 224 bini aşmıştır. Kısa bir sürede elde edilen bu muazzam büyüme, devletimizin bu alandaki vizyonunun ciddiyet ve isabetini kanıtlamakla birlikte, özel eğitim kurumlarının da eğitim alanında aktif bir katılımcı olması gereğini ortaya çıkarmıştır.

Bugün 196 ülkeden 224 bini aşkın uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapan ülkemiz ile diğer dünya ülkeleri arasında eğitim köprüleri kurulması vizyonunun en önemli parçası, düzenlenen tanıtım faaliyetleri ve fuarlardır. T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından verilen devlet destekleri de bu vizyonun açık bir göstergesidir. Bu büyük vizyon ile daha geniş bir kitleye ulaşmak ve çok uluslu bir öğrenci portföyü oluşturmak adına yapılan bütün yatırımlar ve fuar çalışmaları, gidilen ülkelere atılan tohumlar anlamına gelecek ve son 8 yılda olduğu gibi, ilerleyen yıllarda da giderek büyüyen rakamlara ulaşılacaktır.

Ülkemizin ortaya koyduğu 350 bin uluslararası öğrenci hedefine ulaşması için devlet kurumlarının yaptığı büyük çalışmaların yanında özel üniversite ve vakıfların da farklı tanıtım faaliyetleri yapmaları, fuarlara iştirak etmeleri, hem ülkedeki öğrenci sayısını artırma hem de kendi büyümelerine katkı sağlamaları adına önemli bir faaliyet alanı olarak görülmektedir.

Turkey Study Center olarak tüm fuar organizasyonlarımızda temel amaçlarımızdan biri, siz değerli katılımcılarımızın dünyanın farklı coğrafyalarında en verimli koşullarda öğrencilerle buluşmanızı sağlamaktır. Bunu gerçekleştirebilmek adına güçlü yerel ortaklarla çalışmalar yapmaktayız. Bununla birlikte Türkiye’de yükseköğrenim alacak nitelikli öğrenci sayılarının artmasına katkı sağlamayı amaçlamaktayız.

Tüm sayılar ve istatistik veriler https://istatistik.yok.gov.tr/ adresinden alınmıştır.

Fuar proposalı için lütfen tıklayınız.

Open chat